Chicken Korma
Dagens rätt skulle lätt klassas in i kategorin: frusna rätter jag aldrig skulle välja. Men för projektets skull så fick det bli Felix Indias tur idag. Och vilken tur jag hade, hade det inte varit för bloggen hade jag gått miste om den här goda skapelsen. Kycklingen var alldeles saftig och smakrik. Min allmänna uppfattning av mat som dränks i en enda sås är att det inte smakar något utöver just den såsen eller kryddan. Men Felix har verkligen lyckats med Chicken Korma att sätta fart på smaklökarna.Broccolin smakade precis som broccoli ska smaka, denförsvann inte i kryddimman. Russinen balanserade rätten mycket väl med sötma vid precis rätt tugga. Det enda smått negativa jag kan skriva om rätten är att den verkligen inte såg ut som på förpackningen efter upptining och att riset var lite hårdkokt, men det var bra att det var basmatiris och inte jasminris, för jag gillar inte det senare. Styrkan var mild, inte medium och man kan inte påstå att det var en revolutionerande kryddblandning som Felix drog till med, den smakade lite som vilken indisk take out som helst i Sverige. jag blev ändå väldigt positivt överraskad. Däremot var inte rätten särskilt mättande och jag var tvugen att pimpa min lunch med några härligt söta körsbärstomater. Så några förbättringstips, koka riset lite längre, få squashen att smaka något genom att steka dom lite lätt i olja innan infrysning och gör portionen något större.



Chicken Korma får 9 små körsbärstomater av 10 möjliga. Hurra!