froozie.blogg.se

Eftersom jag storkonsumerar frusna färdigrätter till lunch på jobbet, så tänkte jag att jag lika gärna kan skapa ett forum där jag yttrar mina "välgrundade" åsikter och betygsätter färdigrätterna. Detta ska även sporra mig att variera min kost och välja fler rätter. Min absoluta favorit är i nuläget, Findus fisk med mandel, läcker! Jag hoppas kunna hitta värdiga motståndare i frysdisken. Namnet på bloggen är för den som inte har förstått det en ungefärlig sammanslagning av frozen och foodie.

Farfars Delikatessköttbullar

Publicerad 2014-04-11 15:50:00 i Allmänt,

Sist ut denna vecka var Farfars Delikatessköttbullar från den andra expeditionen i Familjen Dafgårds palett av frysta rätter. Varför jag lyckas gång på gång spara den enda dugliga rätten till sist förstår jag inte. Farfars köttbullar var faktiskt helt ok. Bullarna var goda, de smakade precis som riktiga IKEAköttbullar. Moset var inte grynigt och såsen smakade också bra, den kanske var lite i det saltaste laget, men inget som var överdrivet. Däremot tyckte jag att det var alldeles för lite broccoli och grönsaker överhuvudtaget, vad har Dafgårds emot grönsaker?

Två andra avdrag i poängskalan får rätten för att såsen var lite väl rinnig och för att det inte fanns ett syrligt inslag att balansera sältan, jag hade gärna sett lingonsylt här.

Lunchen kantrades av ett härligt snack om pelargoner och olika ympningstekniker, samtalsämnena är alltid så givande här.

 

Det blev mycket bloggande denna vecka speciellt för Dafgårdsrätter.

Farfars köttbullar driver upp medelbetyget för Familjen Dafgård med sina 7 IKEAköttbullar av 10 möjliga.

Till sist vill jag poängtera att nu har våren kommit på riktigt även till vårt lunchrum.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Froozie

Jag är expert på mångt och mycket, precis som alla andra bloggare. Jag känner mig osedd och kompenserar detta genom att spy min "expertis" i denna blogg. Skämt åsido, mina bloggkunskaper är nästintill 0 och jag tänker inte spendera tusentals timmar på layout av bilder eller sidans design. Det viktiga återfinns i texten. Jag har vissa matpreferenser, eftersom jag har spenderat halva mitt liv i Italien och halva i Sverige så är min matbild präglad av detta. Så visst kommer jag att vara lite partisk i mina bedömningar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela