froozie.blogg.se

Eftersom jag storkonsumerar frusna färdigrätter till lunch på jobbet, så tänkte jag att jag lika gärna kan skapa ett forum där jag yttrar mina "välgrundade" åsikter och betygsätter färdigrätterna. Detta ska även sporra mig att variera min kost och välja fler rätter. Min absoluta favorit är i nuläget, Findus fisk med mandel, läcker! Jag hoppas kunna hitta värdiga motståndare i frysdisken. Namnet på bloggen är för den som inte har förstått det en ungefärlig sammanslagning av frozen och foodie.

Fiskgratäng med vitvins & räksås

Publicerad 2014-04-16 15:15:27 i Allmänt,

Idag tänkte jag ge mig på en fiskgratäng, jag har aldrig varit ett stort fan av dessa rätter eftersom såsen har oftast varit sisådär och moset blir alltid sjukt varmt.

Så idag tänkte jag ge mig på Findus fiskgratäng med vitvins & räksås. Det första misstaget jag gjorde skedde redan i frysdisken på ICA. Jag köpte en rätt som ska tillagas i ugnen, den kom i aluminumförpackning. Jaja, jag plockade ut den och la den på en tallrik så att jag kunde värma den i mikron, först 7 min på max effekt. Sen 5 min till, sen 4 min, sen 4 min, sen 1 min, ja då var den ungefär genomvarm, eller inte fisken men moset och såsen var det.

När jag stod där och hungrigt stirrade in i mikrovågornas kammare så märkte jag att det här är en utmärkt rätt för att experimentera med längden på ugnens mikrovågor. Det skapades tydliga ”hot spots” med jämna avstånd. Mycket intressant experiment för nörden i lunchrummet.

 
 

 

Så när jag väl fick ut min fiskgratäng så hade moset flutit ut, men jag kan inte anklaga Findus för konstruktionsfel här, den skulle värmas i ugnen med folieförpackningen, så det får jag ha överseende med.

 

Det var ingen smaksensation, räkorna i såsen lös med sin frånvaro och vinsmaken var tyvärr inte till rättens fördel.

 

Den var väldigt mättande med tanke på att det var en 600g portion, fast den var säkert tänkt för 2.

 

Jaja, slutbetyg: 6 krill av 10 möjliga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Froozie

Jag är expert på mångt och mycket, precis som alla andra bloggare. Jag känner mig osedd och kompenserar detta genom att spy min "expertis" i denna blogg. Skämt åsido, mina bloggkunskaper är nästintill 0 och jag tänker inte spendera tusentals timmar på layout av bilder eller sidans design. Det viktiga återfinns i texten. Jag har vissa matpreferenser, eftersom jag har spenderat halva mitt liv i Italien och halva i Sverige så är min matbild präglad av detta. Så visst kommer jag att vara lite partisk i mina bedömningar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela