Fiskgratäng med vitvins & räksås
Idag tänkte jag ge mig på en fiskgratäng, jag har aldrig varit ett stort fan av dessa rätter eftersom såsen har oftast varit sisådär och moset blir alltid sjukt varmt.
Så idag tänkte jag ge mig på Findus fiskgratäng med vitvins & räksås. Det första misstaget jag gjorde skedde redan i frysdisken på ICA. Jag köpte en rätt som ska tillagas i ugnen, den kom i aluminumförpackning. Jaja, jag plockade ut den och la den på en tallrik så att jag kunde värma den i mikron, först 7 min på max effekt. Sen 5 min till, sen 4 min, sen 4 min, sen 1 min, ja då var den ungefär genomvarm, eller inte fisken men moset och såsen var det.
När jag stod där och hungrigt stirrade in i mikrovågornas kammare så märkte jag att det här är en utmärkt rätt för att experimentera med längden på ugnens mikrovågor. Det skapades tydliga ”hot spots” med jämna avstånd. Mycket intressant experiment för nörden i lunchrummet.
Så när jag väl fick ut min fiskgratäng så hade moset flutit ut, men jag kan inte anklaga Findus för konstruktionsfel här, den skulle värmas i ugnen med folieförpackningen, så det får jag ha överseende med.
Det var ingen smaksensation, räkorna i såsen lös med sin frånvaro och vinsmaken var tyvärr inte till rättens fördel.
Den var väldigt mättande med tanke på att det var en 600g portion, fast den var säkert tänkt för 2.
Jaja, slutbetyg: 6 krill av 10 möjliga.