froozie.blogg.se

Eftersom jag storkonsumerar frusna färdigrätter till lunch på jobbet, så tänkte jag att jag lika gärna kan skapa ett forum där jag yttrar mina "välgrundade" åsikter och betygsätter färdigrätterna. Detta ska även sporra mig att variera min kost och välja fler rätter. Min absoluta favorit är i nuläget, Findus fisk med mandel, läcker! Jag hoppas kunna hitta värdiga motståndare i frysdisken. Namnet på bloggen är för den som inte har förstått det en ungefärlig sammanslagning av frozen och foodie.

Grönsakslasagne.

Publicerad 2014-04-17 11:41:12 i Allmänt,

Idag fick jag äta min lunch alldeles ensam i lunchrummet, hela bygget är rätt så tomt faktiskt. Men snart så är även jag ledig i några dagar. Så dagens var en grönsakslasagne från ICA. Ingen kulinarisk fröjd för ögat när den kom ut ur sin förpackning, men vad kan man begära av en lasagne.

Det jag inte förstår är hur svårt ska det vara att göra en god lasagne? Den är den rätten dom förmodligen lämpar sig allra bäst som frysrätt. ICAs lasagne saknade helt salt och smak överlag, det var en riktig lunchbesvikelse. Några grönsaker vet jag inte om jag kunde urskilja, det fanns en röd sås som jag antar var baserad på tomater, och så var det något mer som gav en något besk smak. Jag kan inte påstå att det var en höjdare, jag tror att det är ett säkrare kort att göra grönsakslasagne på spenat, lite feta och en god bechamel med muskot i.

Pastan var också överkokt.

 

Nu ska jag ut i solen så jag ska fatta mig kort, dagens rätt får: 3 obefintliga grönsaker av 10 möjliga.

 

Varför Svenskar har fått för sig att det ska heta lasagne har jag aldrig förstått, det heter egentligen lasagna.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Froozie

Jag är expert på mångt och mycket, precis som alla andra bloggare. Jag känner mig osedd och kompenserar detta genom att spy min "expertis" i denna blogg. Skämt åsido, mina bloggkunskaper är nästintill 0 och jag tänker inte spendera tusentals timmar på layout av bilder eller sidans design. Det viktiga återfinns i texten. Jag har vissa matpreferenser, eftersom jag har spenderat halva mitt liv i Italien och halva i Sverige så är min matbild präglad av detta. Så visst kommer jag att vara lite partisk i mina bedömningar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela