froozie.blogg.se

Eftersom jag storkonsumerar frusna färdigrätter till lunch på jobbet, så tänkte jag att jag lika gärna kan skapa ett forum där jag yttrar mina "välgrundade" åsikter och betygsätter färdigrätterna. Detta ska även sporra mig att variera min kost och välja fler rätter. Min absoluta favorit är i nuläget, Findus fisk med mandel, läcker! Jag hoppas kunna hitta värdiga motståndare i frysdisken. Namnet på bloggen är för den som inte har förstått det en ungefärlig sammanslagning av frozen och foodie.

Jennys Kåldolme

Publicerad 2014-03-10 19:29:00 i Allmänt, Mat,

Från Familjen Dafgård kommer bloggens första färdigrätt, Jennys kåldolme. Med sina 400g och 440 kcal har den ett välbalanserad kaloriintag.
 
Jag känner att jag måste förtydliga vissa saker om mig innan vi fortsätter, jag är inte på något sätt dietfixerad, jag tror endast på viktminskning av diet i samband med träning. Inget att detta görs för att jag ska påverka min kroppsbyggnad. Jag är bara lite lat när det gäller att laga mat till mig själv hemma, det händer ibland, men jag gillar faktiskt att få djupdyka i frysboxen och välja ut veckans luncher, dessutom så är det betydligt billigare än om jag skulle laga samma rätt själv, om jag inte kör storkok och då är vi tillbaks till min lathet. Hemma äger jag ingen mikro så den här bloggen kommer endast att återspegla mina luncher på jobbet. 
 
Nu åter till Jennys Kåldolme, jag gjorde ett rookie misstag idag när jag skulle fota, jag glömde att fota hur den såg ut i jämförelse med bilden på framsidan så ni måste lita på mig när jag säger att den såg ut precis som på framsidan, dock så var moset spritsat och inte slätt, men annars tummen upp där!
 
 
Sen så verkar det som om Familjen Dafgård har valt metoden "sälj grej med man", en välklädd kar i sin yrkesroll som ska försäkra mig att den här rätten, den är minsann bra. Nej tack! säger jag, jag ämnar skapa mig min egen uppfattning. 
Så äntligen till rätten, den hade redan tinat så 2 1/2 minut räckte gott och väl för tillagningen på max effekt. 
Väl uppvärmd så var första intrycket att såsen var väldigt vattnig. Kåldolmen var stor och hela rätten såg ut att kunna mätta i säkert 3-4 timmar (vilket den också gjorde när jag åt en banan efteråt).
Så till smaken, dolmen i sig var det inget smakligt fel på, salthalten var välbalanserad och smaken i allmänhet var mild, lite som barnmat. Däremot var dolmens konsistens grynig. Moset likaså, men det är svårt att frysa ner potatis utan att den blir kornig, däremot var persiljan på moset mer som grön konfetti och bidrog inte det minsta till att förhöja smaken. När jag smakade på lingonsylten trodde jag att jag åt rödkål, inget fel på det egentligen, jag gillar rödkål, men jag var tvungen att återgå till förpackningen för att försäkra mig att det var verkligen lingonsylt och inte rödkål i rätten. Eftersom det skulle ha varit lingonsylt och inte rödkål så tycker jag att det drar ned betyget ganska mycket. I övrigt så rekomenderar jag att peppra innehållet i dolmen lite extra och ersätta den patetiska persiljekonfettin med några haricot verts.
 
Slutbetyget för Jennys Kåldolme är 5 skållade tungor av 10 möjliga. En medelmåtta.

Kommentarer

Postat av: dalarisotto

Publicerad 2014-03-11 06:29:26

Rolig läsning på tisdags morgonen! Ska bli roligt att läsa om fler frusna lunch äventyr.
Vad gäller gubben på baksidan, om sälj-grej-med-man(erström) inte funkar för att ingjuta tilltro för rätten kanske en lättklädd Jenny skulle sälja fler kåldolmar?

Svar: Tja, Jenny säljer redan produkten med sitt namn, hos osar husmanskost.
Froozie

Postat av: radjur27

Publicerad 2014-03-13 14:06:22

Eftersom min mobil inte funkar längre så får jag kommentera här.
Frysna rätter; tänker du mäta det verkliga näringsinnehållet i dem+
har du vägt dig innan du började för att se om de inverkar på din vikt?

Svar: Som jag skriver i första inlägget så är det något som jag inte bryr mig om.
Froozie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Froozie

Jag är expert på mångt och mycket, precis som alla andra bloggare. Jag känner mig osedd och kompenserar detta genom att spy min "expertis" i denna blogg. Skämt åsido, mina bloggkunskaper är nästintill 0 och jag tänker inte spendera tusentals timmar på layout av bilder eller sidans design. Det viktiga återfinns i texten. Jag har vissa matpreferenser, eftersom jag har spenderat halva mitt liv i Italien och halva i Sverige så är min matbild präglad av detta. Så visst kommer jag att vara lite partisk i mina bedömningar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela